Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Столичен полицай е задържан за трафик на хора

Столичен полицай е задържан за трафик на хораснимка: dnevnik.bg

Полицай от Столичната дирекция на вътрешните работи е задържан за нелегален трафик на афганистанци. Това обяви окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов, съобщава "Фокус". Чужденците е трябвало да бъдат прекарани от Бургас към София.

Задържаният 29-годишният полицай е работил с група от още трима души. На 5 август вечерта група от лица, сред които и арестуваният, започват да превозват афганистанците с 4 коли от Бургас към София. В ранните часове на 6 август шестима от чужденците вече били пристигнали в София. Трябвало е да се направи още един курс от Бургас към София и да бъдат превозени още шест души.

При втория курс обаче на няколко километра след Бургас автомобилът "Мерцедес", с който са били превозвани втората група афганистанци, бива забелязан от полицията. Няколко пъти е правен опит да бъде спрян, но безуспешно.

При последния опит шофьорът решава да отбие към Карлово. Отново последва опит за спирането му, но отново безуспешен.

В Карлово мъжът изоставил афганистанците, изхвърлил багажа им, но запазил по-ценните вещи. Малко по-късно, след като е обявен за общодържавно издирване, водачът е задържан в Пирдоп. В него е открита служебна полицейска карта, от която се разбира, че е служител на Охранителна полиция към СДВР.

От полицията уточняват, че в него е открито и прахообразно вещество, което да го държи буден. Тепърва обаче ще се установява дали това е наркотик.

При последвалите обиски полицията разкрива в апартамент в София още 16 души от афганистански произход, превозени от същия този полицейски служител срещу определена сума. По свидетелски показания сумата е била 2000 лева за всички. Групата превозени афганистанци се състои общо от 22 души. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.