Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Заловиха над 712 килограма хероин, скрит зад гипсови плоскости

Заловиха над 712 килограма хероин, скрит зад гипсови плоскостиснимка: btvnovinite.bg

Рекорден удар срещу наркотрафика у нас – над 712 килограма хероин, на стойност над 46 млн. лв. беше задържан на граничния пункт „Капитан Андреево”. Наркотикът е пътувал от Иран към Австрия, останал е „невидим” за митническите рентгени заради добрата опаковка.

Рекордната пратка е заловена в два поредни дни в камиони, пътуващи по един и същи маршрут, с 10 часа разлика. Използвайки само анализ на риска, митничарите установили необичайни сходства между товар и маршрут.

Общото между трите камиона, които са били селектирани за щателна митническа проверка е, че са пътували от Иран за Австрия, превозвали са строителни плоскости и са имали еднакви изпращач и получател.

„Хероинът е бил укрит по абсолютно идентичен начин в товарите и на двата камиона. Той е бил опакован и поставен между самите плоскости, които са били плътно слепени една до друга”, каза Иван Стоянов, окръжен прокурор на Хасково.

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов заяви, че наркотикът е бил предназначен за европейския пазар и е минавал транзитно през страната ни.

Двамата шофьори на камиони – ирански граждани, са задържани. Срещу тях са повдигнати обвинения за наркотрафик и контрабанда в особено големи размери, за което наказанието е до 20 години затвор.

От началото на годината общото количество хероин, задържано само на Капитан Андреево, е 900 килограма. / бТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники