Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Задържаха румънци, продавали фалшиви златни накити на главни пътища около София

Задържаха румънци, продавали фалшиви златни накити на главни пътища около София

В резултат на проведена полицейска операция за установяване и задържане на чужди граждани, предлагали неистински златни накити в района на главни пътни артерии в и около столицата, на 31 юли служители на СДВР задържаха трима мъже, румънски раждани, съпричастни към подобни престъпления.

В хода на разследването е установено, че тримата използвали заучена схема, а именно: Спирали с лек автомобил с чуждестранна регистрация, имитирайки авария, с отворен преден капак, в крайното платно или в аварийната лента и махали с ръце към преминаващите покрай тях коли. Когато някой водач отбиел, за да им се притече на помощ, те на чужд език обяснявали, че са закъсали с автомобила и се нуждаят от пари. В замяна предлагали златни накити, /неистински/ а когато някой откажел прибягвали и до заплахи с оръжие.

Работа по документиране на цялостната им престъпна дейност продължава. От СДВР призовават: Ако има потърпевши от подобен род посегателства, които не са потърсили съдействие в полицията да подадат сигнал в най- близкото поделение на МВР.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники