Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Банкова служителка е задържана във Варна за присвоени 1 млн. лева от клиенти

Банкова служителка е задържана във Варна за присвоени 1 млн. лева от клиенти

Банкова служителка е била задържана вчера във Варна заради присвояване на 1 млн. лева от сметки на клиенти. Парите са превеждани в сметка. Сигнал за престъплението са подали от самата банка. Това съобщи на извънреден брифинг днес окръжният прокурор Красимир Конов, предаде репортер на Радио "Фокус" - Варна.

„Служителката е изпълнявала длъжност за банкиране на дребно. Инициалите ѝ са Н.Г.Й“, добави директорът на ОДМВР комисар Даниел Пашов.

Според прокурор Конов престъплението представлява особено тежък случай. „Заедно с жената, която е присвоила суми на отделни вложители и се е разпоредила с тях, има засечени и други лица. Изясняват се действията на всеки от тях. Изяснява се и механизмът на присвояването. Общият брой на засегнатите не е ясен, но част от вложителите вече са известни. Разследваният период е за около три години“, каза още той. По думите му от банката са оказали пълно съдействие.

За подобни престъпления законът предвижда наказание от 10 до 20 години лишаване от свобода, конфискация на имуществото и лишаване от права.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники