Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

През есента може да започне изграждането на северния обход на Бургас

През есента може да започне изграждането на северния обход на Бургас

"За нас е изключително важно да изведем трафика от Бургас и затова е приоритет изграждането на северния обход на града". Това заяви при посещението си днес в Бургас министърът на регионалното развитие Николай Нанков. Той допълни, че в момента се работи по подробния устройствен план и до края на юни ще бъде обявена процедурата по инженеринг. Ако няма обжалване, през есента ще стартира изграждането на северния обход, който ще свърже Северното с Южното Черноморие.

"Обходът на Ахелой е в график, до 15-ти юни ще приключат всички дейности и за летния сезон двете отсечки ще са готови. За обхода на Поморие също има избран изпълнител, но текат обжалвания. Нашата цел е до следващия туристически сезон да приключим с обхода на Поморие и северната дъга на Бургас", заяви още министър Нанков. Той допълни, че над 100 млн. лв. са инвестирани в пътна безопасност и изграждане на пътища в Бургас и региона.

Той съобщи още, че започва проектирането на шумоизолираща стена в "Сарафово" заради многобройните жалби на граждани от шума на самолетите.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники