Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Украинец инвестира 30 млн. долара в завод за ремонт на авиодвигатели в Бругас

Украинец инвестира 30 млн. долара в завод за ремонт на авиодвигатели в Бругас

В Бургас започна изграждането на мащабен Научно-изследователски и производствен комплекс за ремонт и рециклиране на части и компоненти за самолетни двигатели. Инвестицията, която фирмата ще направи в Бургас, е на стойност 30 млн. щатски долара и съчетава научна и производствена част.

Символична първа копка на терена от 20 000 кв. м. в Индустриалния и логистичен парк днес направиха кметът на Община Бургас Димитър Николов и изпълнителният директор на компания "Сигматек" ЕООД Алексей Филипов.

"Даваме старт на голям амбициозен проект, продължение на 25-годишния ни опит във внедряване на най-високите технологии, използвани в САЩ, ЕС и Япония. Целта на проекта е строителство на научно-изследователски комплекс, който ще бъде построен на три етапа. Планираме да продължим сътрудничеството си с Община Бургас, но и с бургаските университети. На откриването след година ще поканим и нашите партньори от "Сименс", "Юнайтед технолоджи корпорейшън" и др. компании. Благодаря за подкрепата на кмета Николов и институциите в града. Ще се радваме да дадем пример в Бургас и за други компании", Алексей Филипов - собственик на "Сигматек" ЕООД.

Дейността на базата ще бъде свързана с услуги в турбостроенето като ремонт и нанасяне на специални покрития върху компоненти на самолетни газотурбинни двигатели.

"Добра новина за Бургас. След година тук ще работят над 200 специалисти с много добро заплащане. Благодарим за подкрепата на Националната компания индустриални зони. Преди година инвеститорът ни каза, че харесва града и поиска да разбере какви са учебните заведения в града. В момента има голям интерес и поръчки за производство на самолетни двигатели, а частите за тях ще се произвеждат тук. Клиенти са заводите на "Боинг" в САЩ, на "Еърбъс" в Европа и в Япония. Очакваме подкрепа от пристанището за осигуряване на общежитие за специалистите, които ще обучат бъдещите инженери в Бургас. Предстоят срещи с бургаските университети за въвеждането на нови специалности, които да се реализират в Бургас", сподели кметът Димитър Николов.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.