Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Бургас ще има нова емблема – детски научен център с планетариум при Морска гара

Бургас ще има нова емблема – детски научен център с планетариум при Морска гара

Община Бургас има осигурено външно финансиране за създаване на детски научен център с планетариум в Зоната за обществен достъп до пристанището. С разрешението на местния парламент изпълнението на проекта бе задействано днес.

Предвижда се детският научен център да бъде разположен на 1 и 2 етаж в сградата на Морска гара, а планетариумът непосредствено до нея. За изпълнението на проекта ще работят в синхрон Община Бургас, Пристанище Бургас, Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура", Министерство на транспорта и Министерство на енергетиката. Привлеченото външно финансиране идва от компанията "Шел".

Детският център няма да е само място за игри. Там по забавен начин и в експериментална среда децата ще се учат. Очаква се със специфичната си форма планетариумът да се превърне в една от знаковите и най-снимани забележителности в Бургас.

"Важно измерение на новия проект е неговият туристически потенциал", подчерта кметът Димитър Николов. Според него детският научен център с планетариум ще е място, което с удоволствие ще посещават и деца от други български градове, както и техните родители.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.