Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Бургас въвежда зони с ограничение на скоростта до 30 км/ч

Бургас въвежда зони с ограничение на скоростта до 30 км/ч

В Бургас се обособяват няколко зони, в които максималната скорост за движение на автомобилите се ограничава до 30 км/час. Целта на мярката е да се намалят инцидентите с тежки последствия на пътя.

С максимална скорост до 30 км/час ще се движат автомобилите в района на централната градска част, заключен между улиците "Булаир", "Цар Симеон I", "Св. св. Кирил и Методий" и "Александровска". Ограничението ще е в сила и за цялата територия на кварталите "Сарафово" и "Крайморие".

Практиката показва, че при пътен инцидент, ако автомобилът се движи с 30 км/час, шансът на пешеходеца да се отърве само с леки травми е 95%. При удар със скорост от 50 км/час, шансът на пешеходеца намалява на 60%. А при 65 км/час - вероятността пешеходецът да оцелее е 20%.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.