Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Фонтанът в центъра на Пловдив блика в кафяво

Фонтанът в центъра на Пловдив блика в кафявоснимка: bgnes.com

Смущаващо кафява вода се излива и пръска във фонтана на пл. "Стефан Стамболов" в Пловдив. Когато скъсиш разстоянието, замирисва и на кока-кола, предаде кореспондентът на БГНЕС от града на тепетата.

Оказва се, че пловдивчани са свидетели на една от проявите на модерното изкуство, което, както си е редно, впечатлява едни и възмущава други. Авторска диетична кола напитка блика от фонтана, както стана ясно, а няма авария и отпадни води.

Автор на инсталацията, наречена "Любовно гмуркане", е Майк Буше, а в този цвят водата ще е три дни. Дотогава траят проявите на НОЩ 2017, която започва довечера и включва редица музеи, галерии и прояви на открито. Впрочем оцветяването на водата не е нова идея, съвсем скоро феновете на ФК "Ботев" се радваха на жълт фонтан по случай Купата на България.

Друг белег на модерното изкуство, на който пловдивчани и гостите на града се дивят тия дни, е огромният метален жираф до входа на Цар Симеоновата градина. /БГНЕС

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.