Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Столичният Център за градска мобилност въвежда надписи на спирките и на латиница

Столичният Център за градска мобилност въвежда надписи на спирките и на латиница

Изпълнителният директор на Центъра за градска мобилност в София Християн Петров, който обяви намеренията на компанията спирките на градския транспорт да имат, освен надписи на кирилица, и транскрипция с букви на латиница, заяви в интервю за „Хоризонт“, че на всички спирки на подземния и наземния градски транспорт в столицата ще бъдат поставени нови указатели на кирилица и латиница.

Петров допълни, че там, където има и навеси, ще бъде поставена и нова карта – също на български и на латиница, която той определи като „по-добра и по-лесна за разбиране от тази, която е към момента“.

Изпълнителният директор на Центъра за градска мобилност съобщи, че новата интегрирана карта на градския транспорт, разработена от пловдивски специалист, вече е закупена от центъра и в момента се доработва.

Петров съобщи още, че ръководената от него компания въвежда и нова визия на пунктовете за продажба на билети и карти, като първите пунктове с такава визия ще бъдат отворени на 1 септември на Терминал 1 и Терминал 2 на "Летище София". И на двата пункта работят служители, които владеят английски език, допълни изпълнителният директор на центъра.

През септември предстои да бъде отворена и новата интернет платформа на софийския градски транспорт, която е разработена на български и английски език и ще предоставя възможности за използване на множество нови услуги от столичани и техните гости. / БНР

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.