Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Нощният градски транспорт в София тръгва от 7 април

Нощният градски транспорт в София тръгва от 7 април

Нощният градски транспорт в София тръгва експериментално от 7 април. Линиите са 4 и ще пресичат града така, че да има връзка с всички квартали, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

Автобусите ще се движат от полунощ до 4 ч. сутринта. Общата спирка на четирите линии, които ще носят номера N1, N2, N3 и N4, ще е на площад "Княз Александър Първи". Цената на нощната карта за всички линии е 2 лева, като тя ще се продава от кондуктори вътре в автобусите.

Колите на обществения транспорт ще имат отличителни знаци за нощен превоз, а спирките ще бъдат брандирани по специален начин, за да си личи, че автобусите минават през тях. Във всеки от автобусите ще има видеонаблюдение, както и паник бутон за шофьорите и кондукторите.

Зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев уточни, че автобусите няма да спират на всяка спирка, ако на нея няма хора. Интервалът за движение ще е 40 минути, а времето за прекачване между линиите на общата спирка на пл. "Княз Александър Първи" – 5 минути. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.