Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

От Бургас до Истанбул за 4 часа... с туристически кораб

От Бургас до Истанбул за 4 часа... с туристически кораб

Лятна круизна линия ще свързва Бургас с Истанбул. Средната скорост, която развива катамаранът, е 28 възела, или около 50 км/час.

Корабът ще пътува между Бургас и Истанбул всеки ден, от юни до септември. Пътуването отнема 4 часа – също, колкото по суша, но в морето задръствания и лошо шофьори няма. Капацитетът на кораба е 200 пасажера в едно плаване.

Предвижда се веднъж в седмицата катамаранът да спира в Инеада. Туроператорите харесват идеята, но са скептични за приложението ѝ: „Поради неподходящи плавателни съдове и заради навигационните особености на Черно море, което си е малко негостоприемно за такъв тип плавателни съдове”, обяснява туроператорът Владимир Караджов.

"Икономическият модел е базиран на една прогнозна цена от 70 евро на плаване в двете посоки и от 1 юни до 15 септември е планирано през ден 45 плавания в едната и 45 плавания в другата посока, като се избягват границите. Пасажерите или туристите ще бъдат в сърцето на Истанбул и в сърцето на Бургас на морска гара", каза изпълнителният директор на Пристанище Бургас Диян Димов.

Предстоят нови преговори с турските власти. Дали те ще отпуснат по-скоростен катамаран за маршрута, ще стане ясно след изборите в Истанбул. / бТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники