Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Пуснаха осем станции на метрото, още 60 000 души дневно ще могат да пътуват с него

Пуснаха осем станции на метрото, още 60 000 души дневно ще могат да пътуват с негоснимка: dnevnik.bg

От днес софийското метро се разширява с още 8 станции. Те са част от новата трета линия и са по трасето от бул. “Вл. Вазов” до “Красно село”. В края на годината или най-късно в началото на 2021 г. ще бъдат пуснати още 4 станции на третата линия - от “Красно село” до околовръстния път при “Овча купел” и “Горна баня”, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова.

“Днес е изключително важен ден за София. Плановете столицата да има три метролинии са от преди 48 г. Днес това вече е факт и София вече има метромрежа, която трябва да продължим да развиваме”, каза Фандъкова.

Тя подчерта, че за разлика от други политици, тя е категорична, че метрото трябва да продължи да се разширява, защото това е най-важният и екологичен проект на града. Фандъкова благодари на всички, които в последните 4 години са работили под земята, за да построят новата метролиния. Тя благодари на Европейската комисия, премиера Бойко Борисов и правителството за финансовата подкрепа за реализацията на проекта.

“Благодаря на софиянци за търпението и разбирането. Новите станции ще позволят на жителите на квартали като “Красно село”, “Хаджи Димитър” и “Сухата река” да пътуват с най-бързия, удобен и екологичен градски транспорт. По новите станции на ден се очаква да пътуват 60 000 души. Много хора ще слязат от колите си, а това ще направи въздуха в града по-чист”, каза още Фандъкова. / 24 часа

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.