Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Обединяват ЖП гарата и Автогарата до няколко години

Обединяват ЖП гарата и Автогарата до няколко години

Правят се проучвания за обединяване на едно място на ЖП гарата и Автогарата. Това разкри пред Дарик главният архитект на Варна Виктор Бузев.

Проучва се районът край Топлата вода под ул.”Девня”, тъй като е близо до релсите и е място, което има връзки с всички направления, добави арх. Бузев. По думите му в рамките на максимум 10 години трябва да има решение, тъй като сградата на единствената Автогара във Варна се продава.

„Ако дойде инвеститор, който смята, че сградата може да има друга функция, тогава този проблем наистина ще бъде на дневен ред и то в спешен порядък”, изтъкна главният архитект на Варна.

Изграждането на нов транспортен възел под „Максуда” е заложено и в Общия устройствен план на Варна още през 2012 г. , припомни Бузев. Според него създаването на интермодалния терминал може да се обвърже комуникационно с изграждането на бул.”Левски”.

На мястото на железопътната гара във Варна, която е сред първите в България, пък може да се направи музей на железниците и въобще на железничарството в България, е мнението на специалиста.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.