Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Гратисният период за синята зона във Варна приключи. От 9 часа днес - задължително плащане

Гратисният период за синята зона във Варна приключи. От 9 часа днес - задължително плащане

Гратисният период на синята зона във Варна приключи. От днес – 13 август, заплащането на престоя в района на зоната става задължително, напомни за Радио Варна управителят на общинското предприятие „Паркинги и синя зона” Младен Иванов.

Три са начините за заплащане на престоя. Единият е чрез SMS на номер 1352, като паркирането ще е активно след като системата върне обратно кратко съобщение. Вторият начин е през мобилно приложение. След първоначалната регистрация в него, всеки потребител ще може да зареди виртуалния си портфейл и от там да заплаща за престоя си. Третият вариант е на място в търговски обекти, които са разположени в района на зоната, съобщи Младен Иванов.

Максималният срок за паркиране е три часа. Трябва поне 30 минути автомобилът да не е бил в рамките на зоната за да може да се паркира за още три часа, уточни управителят на „Паркинги и синя зона”.

Таксата за едночасов престой е 1 лев, а има възможност и за краткострочно паркиране в рамките на половин час, което струва 50 стотинки.

„Възможно е да има затруднения във връзка с това, че много хора, които работят в центъра са свикнали да идват на работа с автомобилите си. След реалния старт на 13-ти те най-вероятно ще трябва да намерят други начини за придвижване”, коментира Младен Иванов. / БНР

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.