Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Американски боен катамаран акостира във Варна

Американски боен катамаран акостира във Варнаснимка: maritime.bg

От 27 до 29 август на неофициално рутинно посещение във Варна щe бъде транспортният кораб за експедиционни операции "Карсън Сити" (USNS Carson City) от състава на ВМС на САЩ. Капитан на кораба е Джонатан Кефър (Jonathan Keffer).

Той посочи, цитиран от Радио Варна, че корабът е в Черно море в изпълнение на задача, свързана с планирано отдавна учение на американската армия. Мисията на кораба е била доставка на оборудване, след което плавателният съд ще се завърне в Средиземно море, обясни Кефър.

Carson City влезе в Черно море на 15 август. Това е първото официално посещение на щатския военен кораб в Черно море, след като направи кратки товарни спирки в Поти, Грузия, и Констанца по-рано през седмицата, за да получи и изтегли войските на армията на САЩ и тяхното оборудване, информират от командването на щатските военноморски сили за Европа и Африка.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.