Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Луксозно издание представя най-великите мигове, личности и постижения в историята на спортен клуб ЦСКА

Луксозно издание представя най-великите мигове, личности и постижения в историята на спортен клуб ЦСКА

Дни преди 70-ата годишнина на спортен клуб ЦСКА в залата на стадион "Българска армия" се състоя официалното представяне на книгата-фотоалбум "70 години ЦСКА". Негови автори са спортните журналисти Тодор Шабански, Боян Бойчев и фотографът Бончук Андонов.

Книгата съдържа 360 страници с факти, статистика и стотици уникални снимки, разкриващи най-великите мигове, личности и постижения на клуба. Всеки привърженик може да се гордее с този фотоалбум. Открихме нови и нови доказателства, че ЦСКА, който е дал една трета от олимпийските шампиони на България, е велик клуб на национално и на международно ниво, сподели Тодор Шабански.

Албумът съдържа много непознати досега снимки и в него дори и най-запалените фенове на отбора ще могат да открият нова информация. Повече от фотографа Бончук Андонов:

Щастлив съм, като един 70 годишен човек и набор на ЦСКА, да участвам в това начинание. Винаги съм смятал, че е чест за всеки да направи нещо за ЦСКА и особено за фотограф като мен, който в един дълъг период е успял да събере, опази, съхрани и да предостави сега голяма част от своите снимки, които участват в направата на този албум. Голяма гордост за нас е фактът, че 90 на сто от снимките са авторски на личности, свързани с клуба. Описани са и всички хора, които са допринесли, за да бъде възможно издаването на този албум. Да се надяваме, че това е само началото на създаване на такива албуми на спортни дружества и клубове, защото те представляват и опазване на историческата фотография, която трябва да притежава всеки един клуб.

Фотоалбумът събира историята на ЦСКА, а бъдещето са всички, които носят екипа на клуба в момента, споделиха още авторите. На представянето на книгата присъстваха някои от най-изявените спортисти на клуба като олимпийските шампиони Таня Богомилова, Валентин Йорданов и футболните легенди Димитър Пенев и Аспарух Никодимов. Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев връчи книгата на младия капитан на футболния отбор Божидар Чорбаджийски – символичен мост, свързващ славата на ЦСКА с новото поколение и развитието на клуба. Димитър Пенев пожела успех на всички спортове в България и изрази оптимизъм за бъдещето на ЦСКА, въпреки трудностите.

Според Чорбаджийски клубът върви по правилния път и историята на ЦСКА се пази:

Искам да благодаря за привилегията да получа тази щафета от толкова велики хора. Надявам се някой ден и аз да бъда част от тази книга и да предам щафетата на някого, който е свързан с ЦСКА толкова силно, колкото и аз. Надявам се ЦСКА да постига успехи и да бъде там, където трябва – на върха.

ЦСКА е дал много поводи за гордост и национално самочувствие и новата книга-албум може да донесе вдъхновение на младите спортни таланти на България. Футболистите на клуба вече се готвят за предстоящия втори полуфинален мач за Купата на България срещу „Левски“ на 25 април, както и за празника на клуба на 5 май, когато е сблъсъкът срещу отбора на Лудогорец. Играчите на ЦСКА ще излязат на терена с екип, изработен специално за годишнината, а от клуба обещахаи много приятни изненади за феновете. / БНР

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.