Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Мирис на фекалии на плажа в Слънчев бряг

Мирис на фекалии на плажа в Слънчев брягснимка: photoplace.bg

Фекалии са изплували на плажа в Слънчев бряг при устието на р. Хаджийска, която се влива близо до станцията на Министерския съвет. За нетърпимата миризма е подаден сигнал до РИОСВ, а туристите са опразнили пясъчната ивица на границата между Централния и Южен плаж на курорта.

"Не знам какво е, но около моста над реката не се диша", заяви пред "24 часа" шефката на Съюза на собствениците Елена Иванова.

От Басейнова дирекция са взели проби от водата, които ще излязат утре, а от екоинспекцията в Бургас не са установили откъде е замърсяването и дали въобще е фекално. Според екоекспертите в реката нямало заустване на отпадни води, които евентуално да доведат до изтичане на фекалиите, възможно било вонята да е от заблатената река, която от горещините през лятото замирисва силно. Хотелиери пък допускат, че мръсотиите може да са стигнали до морето от канализацията на с. Тънково, но засега няма официална информация да са й отказали помпите.

"До мен сигнал за фекално замърсяване на р. Хаджийска не е пристигал", заяви изп.директор на "Слънчев бряг" АД Златко Димитров. / 24chasa.bg

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники