Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Валери Симеонов поиска забрана на всякакви преместваеми обекти в курортите

Валерий Симеоновснимка: btvnovinite.bgВалерий Симеонов


Вицепремиерът Валери Симеонов поиска в Закона за Черноморското крайбрежие и в Закона за туризма да бъде включена забрана на поставянето на всякакви преместваеми обекти на територията на националните ни курорти.

Изключение да има само за спасителните вишки, медицинските пунктове на плажа и атракционите, предлага той.

„Не само „Слънчев бряг“, но и „Златни пясъци“ и редица други курорти са се превърнали в уродливо подобие на нискобюджетни арабски пазари – каза Симеонов. – Истината е, че всички тези преместваеми обекти се държат от фигури от подземния свят, които не плащат нищо на АД-то, но за сметка на това са собственост на някакво Слънце, на някакъв Козел, на някакви ей такива хора“.

Валери Симеонов обяви, че държавното акционерно дружество "Слънчев бряг", което е собственик на инфраструктурата в курорта, трябва да бъде ликвидирано.

Дружеството е лишено от смисъл и генерира само корупция, подчерта, цитиран от БНР, Симеонов, според когото община Несебър трябва да управлява инфраструктурата в курорта.

"Това дружество не генерира практически почти никакви печалби. То е гнездо и условие за мащабна корупция. Там за дейности, които водят до десетки, стотици хиляди приходи, държавата не може да събере по едни жалки стотина-двеста лева. Това дружество всъщност узаконява и преместваемите обекти, това е дружество, което узаконява ония уродливи бар кролове. Дружеството отказа да изпълни моето разпореждане за прекратяването и за отмяната на договорите с тези бар кролове с туроператорските фирми", каза Симеонов по повод съществуването на популярните "алкохолни обиколки" в курорта.

По думите на вицепремиера след нощните акции срещу шума Националната агенция за приходите (НАП) е отчела скок в приходите в туризма с над 200 млн. лева в сравнение със същия период на миналата година. / бТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.