Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Руските туристи се завръщат в Пампорово

Руските туристи се завръщат в Пампорово

Висок ръст на ранните записвания за зимния сезон в Пампорово се наблюдава през тази година. Резервациите показват повишен интерес към курорта както от страна на български, така и от чуждестранни туристи. Прогнозната заетост на легловата база на хотелите се очертава около 80% за ски сезона, посочи Мариан Беляков, изпълнителен директор на "Пампорово" АД, цитиран от БТА.

Според него руските туристи се завръщат в планинския курорт, съдейки по сериозното увеличение на записванията от руско говорещите пазари. Очакваният много силен зимен сезон е логично продължение на тенденция на ръст на туристи през последните години, отчитат от дружеството.

От 21 декември курортът е пълен, почти всички места за Коледно-Новогодишните празници и ваканцията са заети. Хотелите са резервирани за целия ски сезон с много висока заетост на легловата база. За определени периоди търсенето дори надвишава капацитета на хотелските места в комплекса. Завишените ранни записвания показват и сериозно увеличение на заявките за ски услуги.

Пампорово чака повече туристите и от Русия и Молдова. Осезаемото покачване на ранните записвания е показателно за стабилизиране на ваканционния пазар според местни хотелиери.

Данните от резервациите потвърждават ръст и на български, гръцки, турски, сръбски, македонски туристи.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.