Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Ангелкова: Зимният сезон се удължава

Ангелкова: Зимният сезон се удължаваснимка: btvnovinite.bg

"Ще имаме удължаване на зимния сезон, което е добре и за нас, и за любителите на зимните спортове. Към момента сезонът върви много успешно. Имаме около 16% ръст на приходите сравнение с миналата година". Това обяви в интервю за "Тази сутрин" министърът на туризма Николина Англекова.

Тя уточни, че през зимния сезон туристите са били основно от съседните държави – Гърция, Турция и Македония, следвани от посетители от Великобритания и Германия. От Русия също идват туристи, очакват се много руснаци и през летния сезон, обяви Ангелкова.

На въпрос дали усложнената международна обстановка ще повлияе на туристите от Русия, тя бе категорична, че по думите на ръководителя на Федералната агенция по туризъм на Русия Олег Сафонов по време на срещата им в Москва този месец България ще бъде предпочитана дестинация за руснаците. По отношение на други пазари министър Ангелкова допълни, че страната ни става все по-конкурентна дестинация и например бройката между разменените туристи между Гърция и България е почти равнопоставена.

Правителството полага много усилия за привлекателността на плажовете и чистотата на морската вода. Изградени са или са модернизирани пречиствателните станции в почти всички курорти по Черноморието, увери министърът. Тя съобщи, че съвместно с колегата й Нено Димов отново ще проверят как работят тези съоръжения и как върви разширяването и модернизацията на пречиствателната станция на Златни пясъци.

Министър Ангелкова обърна внимание, че грижата за плажните ивици e сред основните акценти в работата на ведомството. Има ясни правила как да се провеждат процедурите за отдаването им на концесия или под наем. Това са конкурси по всички правила. Законите трябва да се спазват, всеки може да отиде до всеки плаж, за което трябва да е осигурен пешеходен достъп, заяви Николина Ангелкова.

Ще продължим с инспекциите за евентуални нередности на плажовете по одобрената схема и за разполагането на преместваемите обекти. Ще продължим да изискваме отстраняване на всички нередности, каза още тя и припомни, че на Слънчев бряг-север 190 такива обекта вече се премахнати. Това лято ще работим също да няма щендери по улиците в курорта, разположени пред павилиони в частни имоти на хотелиери. Стоката им трябва да не е на улицата, а вътре в павилионите, посочи министърът.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.