Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Акцент върху новостите в балнео и спа туризма на „Ваканция & СПА експо“

Акцент върху новостите в балнео и спа туризма на „Ваканция & СПА експо“

За 36-и пореден път от 14 до 16 февруари София е домакин на международното изложение „Ваканция & СПА експо“. В рамките на най-големия туристически форум у нас участват хотелиери, туроператори и туристически дестинации от 25 държави. Общият брой на изложителите е над 380. Акцентът тази година е върху представянето на дестинациите за балнео и спа туризъм, като в тази връзка участват и множество медицински центрове и клиники. В Интер експо център са показани и най-новите продукти и технологии, свързани с оборудването на центрове за разкрасяване и спа процедури, както и хотели. Наред с тях, своите нови услуги и събития представят културни институции, регионални сдружения, музеи, общини, посолства, авиокомпании и др. Ценителите на виното, които посетят изложението, също ще останат доволни, тъй като винопроизводители от цялата страна демонстрират своите най-добри продукти чрез атрактивни беседи и дегустации. Хората, които от рано планират лятната си почивка, могат да направят резервации при изгодни условия на щандовете на различните туристически агенции или хотели.

Това изложение е прекрасна възможност да покажем потенциала на българския туризъм. Той е огромен и ние виждаме успехите от общите усилия вече три поредни години – заяви министърът на туризма Николина Ангелкова по време на откриването и прогнозира, че настоящата година ще бъде динамична по отношение на бранша. Ангелкова използва случая да напомни и за една нова инициатива на ресорното министерство, наречена „Естествено в България – 2019 година на вътрешния туризъм“. Тя е насочена към популяризирането на пътуванията в страната и това на по-малко познати туристически обекти у нас.

Благодаря на всички, които се включват в нея, защото тя ще даде възможност да покажем както балнео и спа туризма, традициите във винопроизводството и кулинарията, културно-историческото ни наследство, а също така и възможностите за приключенски и религиозен туризъм, наред с надграждането на летния и зимния туризъм. За миналата година около 3 700 000 българи са пренощували в местата за настаняване, това е ръст от 2,3 на сто, който доказва, че е важно все повече да показваме красотите на България.

Министър Ангелкова изтъкна, че добрите резултати се дължат на усилията, полагани от представителите на туристическия бранш и тези на общините и правителството и увери, че работата в тази насока ще продължи, защото е важна за имиджа на България. Международният инвестиционен форум, който ще се проведе на 30 и 31 май в Слънчев бряг, ще запознае множество международни предприемачи с възможностите за инвестиции в туризма. Важна цел пред Министерството на туризма е и популяризирането на България като дестинация за конгресен туризъм, тъй като у нас условията за това са много добри. Според Николина Ангелкова, освен в големите български градове, този вид туризъм спокойно може да се случва и в морските и планинските ни курорти, в периферията на зимния и летния туристически сезон – в месеците април-май и октомври-ноември. / БНР

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.