Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова проведе работна среща с посланика на Държавата Израел Н.Пр. Йорам Елрон

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова проведе работна среща с посланика на Държавата Израел Н.Пр. Йорам Елрон

За нас гражданите на Израел са сред най-желаните и очаквани гости. По мое предложение от 28 юли 2020 г. те се допускат на наша територия без задължителна карантина, срещу отрицателен PCR тест, направен през последните 72 часа, което ще насърчи потока туристи. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова на работна среща с посланика на Държавата Израел у нас Н.Пр. Йорам Елрон. Двамата обсъдиха двустранното сътрудничество в сектора и конкретни въпроси по обмена на туристи в условия на пандемия.

Дипломатът приветства навременната мярка и заяви, че от средата на август се очаква страната му да вдигне карантинните мерки в страната, като пое ангажимент администрацията да положи усилия повече негови сънародници да посещават България.

Отдаваме голямо значение на двустранното партньорство, защото Израел е сред важните пазари за входящия туризъм на страната ни, посочи Марияна Николова. Между двете държави се поддържа традиционно много добро взаимодействие в редица ключови области, които са водещи за икономическото развитие, и сред тях туризъм заема особено място.

Вицепремиерът информира също, че Държавата Израел заема 12-о място в класацията за входящ туризъм на България през 2019 г. с близо 245 хил. визити, но потенциалът е по-голям и трябва да се разгърне с общи усилия.

Посланик Йорам Елрон благодари за топлия прием и изказа становище, че отварянето на българските границите за израелски туристи е признание за високото ниво на двустранните отношения. Неговите сънародници, посетили вече страната ни, искат да се завърнат отново тук за почивка и ваканция. Интересът към България е много силен и ще нараства, увери той.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.