Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Вицепремиерът Николова пред БНТ: Разчитаме българите да подпомогнат и зимния сезон, както спасиха и летния

Вицепремиерът Николова пред БНТ: Разчитаме българите да подпомогнат и зимния сезон, както спасиха и летния

Разчитаме българите да подпомогнат и предстоящия зимен сезон, както спасиха летния. Над 900 хил. българи са посетили родното Черноморие, а общият брой на пътувалите из страната е 2,7 млн., като чужденците са 1,1 млн. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.

Тя посочи още, че е имало засилен интерес към Южното Черноморие, както и спа курортите, които и в момента са много подходящи за туризъм. И допълни, че в условията на пандемията от COVID-19 туристите търсят по-малки места за настаняване, където може да се спазва дистанция и в тази връзка ще оцелее тази част от бизнеса, която прилага по-иновативни практики и проявява гъвкавост.

По думите ѝ през предстоящите зимни месеци се очакват и чуждестранни посетители, най-вече от близките балкански страни, които ще дойдат със сухопътен транспорт.

Министър Николова уточни още, че контролът за спазването на мерките в местата за хранене и развлечение е безкомпромисен и регионалните здравни инспекции проверяват непрекъснато курортите, така че да се гарантира сигурността на всички гости. И най-малкото нарушение, няма да бъде толерирано, бе категорична тя.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.