Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Вицепремиерът Марияна Николова разговаря с генералния секретар на Световната организация по туризъм към ООН

Вицепремиерът Марияна Николова разговаря с генералния секретар на Световната организация по туризъм към ООН

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова разговаря със Зураб Пололикашвили, генерален секретар на Световната организация по туризъм към ООН (СОТ).

"Ценим високо Вашата активна дейност и политиките на организацията, насочени към устойчивост, иновации, инвестиции и дигитална трансформация на сектора", заяви министър Николова. И уточни, че подкрепя усилията на Световната организация по туризъм за справяне с последиците от пандемията в областта на туризма чрез множество нови и иновативни проекти, инициативи и постоянната подкрепа, оказвана на държавите членки.

От своя страна Зураб Пололикашвили заяви, че България му е много близка страна и я е посещавал доста пъти. Много се радвам, че министърът на туризма е на ниво вицепремиер, което подчертава важността на сектора, обясни Пололикашвили.

Той поясни, че организацията работи по много проекти, свързани с иновации и дигитализация. "За нас, както и за България е от изключително значение да бъде даден рестарт на туризма", каза генералният секретар на СОТ. От думите му стана ясно, че е важно границите да бъдат отворени както в рамките на Европейския съюз, така и за трети страни.

Пололикашвили похвали министър Николова и за активната позиция от нейна страна относно въвеждането на т.нар. „зелен сертификат" и отварянето на границите.

По време на разговора СОТ информира за готовността си да окаже финансова подкрепа за справяне с последиците от пандемията в сектора в областта на икономическото възстановяване, промотиране и изграждане на капацитет.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники