Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Лиляна Павлова: Провеждането на заседание на Междуправителствената комисия е от особена важност за развиването на търговско-икономическите отношения между България и Казахстан

Лиляна Павлова: Провеждането на заседание на Междуправителствената комисия е от особена важност за развиването на търговско-икономическите отношения между България и Казахстан

Провеждането на четвъртата сесия на Междуправителствената българо-казахстанска комисия за икономическо сътрудничество е от особена важност за по-нататъшното развитие както на търговско-икономическите отношения, така и на двустранното сътрудничество във всички области от взаимен интерес. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова при откриването на заседанието днес в Астана.

Тя е съпредседател на комисията от българска страна, а от страна на Казахстан председател е министърът на здравеопазването и социалното развитие Тамара Дуйсенова.

Готови сме да продължим съвместната си работа. Вече 25 години България и Казахстан си сътрудничат и имат приятелски отношения, които укрепват отношенията, заяви министър Павлова.

Нашите две държави направиха редица крачки в рамките на двустранните отношения, допълни министърът. Лиляна Павлова изрази надежда на следващото заседание, което е след 2 години, да се отбележи задълбочаване и разширяване на стокооборота между България и Казахстан.

Споразумението, което ще бъде подписано в края на четвъртата сесия на Междуправителствената българо-казахстанска комисия, ще ни позволи да работим още по-активно, каза още министърът. Като приоритетни сфери за разширяване на търговско-икономическото сътрудничество Павлова очерта селското стопанство, информационните технологии, строителството, енергетиката, туризма и инвестиционните проекти.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.