Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Ново германско предприятие за 20 млн. лв. до Пловдив

Ново германско предприятие за 20 млн. лв. до Пловдив

Германската компания Intrama разширява производството си в България. Компанията, която изработва и търгува с пакетиращи машини и консумативи за хранително-вкусовата промишленост, ще отвори нова производствена база към действащата си в Пловдив. Фирмата има и още едно предприятие в село Герман край София. Инвестицията в новата фабрика ще е 20 млн. лв., като строителството трябва да е приключило до края на годината. Това е поредното предприятие, което избира региона на Пловдив за новото си производство.

Строителството в "Тракия икономическа зона" ще започне на 17 август, а инвестицията в завода за гъвкави опаковки е около 20 млн. лв. Предприятието, което ще се простира на около 13 000 кв. м, ще се намира в землището на с. Бенковски на влизане в Пловдив от магистрала "Тракия" точно до открития през април нов завод на Sensata.

Проектът ще отвори около 110 нови работни места, обявиха от компанията. Така екипът на "Интрама" в България ще нарасне с над 50% от сегашния персонал от 200 души. Като цели за 2016 г. в отчета на компанията е записано, че ще се изгради ново предприятие и че ще заместят 80% от вносните материали със собствено производство. / Капитал

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.