Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Вземаме леки коли на лизинг за 49 млн. лв. месечно

Вземаме леки коли на лизинг за 49 млн. лв. месечноснимка: monitor.bg

Купуваме леки коли на лизинг за 49 млн. лв. месечно, показват последните данни на БНБ за периода април – юни 2016 г. През тези месеци сключените нови договори за автомобили на изплащане са за 147,1 млн. лв. В сравнение с първото тримесечие на годината сумата се увеличава с над 37 млн. лв. Тогава новите лизингови договори за леки коли са възлизали на 109,8 млн. лв. На годишна база също се регистрира ръст от 28 млн. лв.

Договорите за лизинг за товарни автомобили са на стойност близо 152 млн. лв. Сумата се увеличава с 29 млн. в сравнение с края на март. Година по-рано обаче товарните коли на изплащане са били на стойност 159,9 млн. лв.

Всички вземания на лизинговите компании към края на юни тази година са за 3,251 млрд. лв. Това е най-високата им стойност от края на септември 2014 г.

Необслужваните договори се увеличават с 3,7% за тримесечие до 406 млн. лв., но намаляват на годишна база с над 250 млн. лв. / Монитор

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.