Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Лек спад отчита търговията на дребно през септември

Лек спад отчита търговията на дребно през септември

Националният статистически институт констатира затихващо оживление в търговията на дребно през септември. Оборотът в раздел "Търговия на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети" намалява с 0.2 на сто спрямо предходния месец, но нараства с 2 на сто спрямо септември 2015 година.

Спрямо август е отчетен ръст само при търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 1.3 на сто. По-значително намаление е регистрирано при търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 2.3 на сто, търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 1.9 на сто, търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника и търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - по 1.8 на сто.

В сравнение със септември 2015 г. най голям е ръстът при търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 14.5%, търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия - със 7 на сто, търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки и търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 6.2 на сто.

Намаление е регистрирано при търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 4.8%, и търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 4.2 на сто. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.