Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Безработицата намалява до 7% през третото тримесечие

Безработицата намалява до 7% през третото тримесечие

През третото тримесечие на годината безработните хора в България са 229 хиляди, а коефициентът на безработица е 7%, съобщи НСИ.

В сравнение с предходното тримесечие коефициентът на безработицата намалява с един процентен пункт. На годишна база пък броят на безработните намалява с 50.3 хил. души, а коефициентът на безработица - с 1.3 процентни пункта.

В периода юли-септември безработицата намалява и при мъжете, и при жените, като коефициентът ѝ достига 7.4% за мъжете и 6.5% за жените - 130.1 хил. (56.8%) от безработните са мъже и 98.9 хиляди, или 43.2 на сто, са жени. От всички безработни 14.2% са с висше образование, 50.3% - със средно, и 35.5% - с основно и по-ниско образование.

Във възрастовата група 15-29 безработните са 11.8%, като се отбелязва намаление на годишна база с 0.6 процентни пункта. Спад на безработицата в най-младата възрастова група обаче се наблюдава само при жените - с 2.2 процентни пункта. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.