Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Френски компании имат интерес за инвестиции в България

Мариета ЗахариеваМариета Захариева

Френски компании от Департамента Вал д’Oаз (CEEVO), намиращ се в Парижкия регион имат интерес за инвестиции в България. Това стана ясно на среща на изпълнителния директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) Мариета Захариева с генералния директор на Комитета по икономическо развитие на Департамента Вал д’Oаз Жан-Франсоа Бенон.

Голяма френска компания за офис материали възнамерява да отвори филиал в България и център по логистика, посочи Бенон. Те вече работили в Полша и Румъния. Друга фирма в областта на филмовата индустрия търси партньорство с българския киноцентър „Ню Бояна“. Компании, които работят в областта на опазването на околната среда също проявяват интерес за навлизане в България, каза още Жан-Франсоа Бенон.

Според него базираните фирми в Департамента Вал д’Oаз от година и половина стратегически се ориентират към балканските страни, защото виждат потенциал за развитие. Комитетът по икономическо развитие вече е правил бизнес мисии с френски компании в Сърбия, Македония, Босна и Херцеговина, Румъния. Предстои през пролетта да направят голяма делегация и в България. Мариета Захариева подчерта, че имат партньор в лицето на агенцията за малки и средни предприятия за осъществяването на посещението. Заедно ще организираме двустранни срещи с български компании, допълни тя.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.