Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Финландската Patria иска да стартира производство на БТР-и в България

Финландската Patria иска да стартира производство на БТР-и в България

Финландската компания за военна техника Patria планира да стартира производство на бронетранспортьори Patria AMV на българска почва.

Компанията, чийто мажоритарен собственик е финландската държава, развива производство в редица насоки - в авиацията, сухопътните сили, различни системи, аероструктури, както и в компаниите Milog и Nammo, обясни Ярку Савениус, мениджър Маркетинг в компанията.

"Произвеждаме различни военни камиони, съдеходи с гумени вериги, миночистачи и бронетранспортьори", коментира той, пояснявайки, че досега са били доставени над 4500 военни машини.

Едно от основните производства е на бронетранспортьори Patria AMV, като те имат една обща платформа, която след това се развива в различни насоки според нуждите на клиентите. Базисният модел може да бъде използван за различни цели - както за превоз на личен състав, така и за бойно предназначение. По-високият клас е удобен за команден автомобил или за медицински цели, обясни Савениус.

Именно бронетранспортьори компанията възнамерява да произвежда в България, заяви вицепрезидентът за ключовите клиенти Марку Койвисто. Той поясни, че Patria има интерес към програмата за модернизиране на сухопътните сили на България, която планира и модернизация на бронираните превозни средства.

"Когато става въпрос за модернизация на такъв сектор, изключително важно е всяка стотинка да бъде похарчена по предназначение, тъй като се говори за огромни суми", коментира той. "Има възможност всичко да бъде закупено от чужбина и по-голямата част да отиде в чужбина, но има възможност и работата да се прави у дома, с местни доставчици и продукцията да бъде създавана на местна почва".

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники