Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Цените на цигарите тръгнаха нагоре

Цените на цигарите тръгнаха нагореснимка: investor.bg

Цените на някои от най-продаваните продаваните цигари леко се повишиха, показва справка на Investor.bg в регистрите на Министерство на финансите. Три разновидности на марката L&M  вече са с нови цени. Досегашната цена от 4,70 лв. за кутия вече се повишава до 4,90 - или с 20 ст. повече. Три разновидности на Marlboro също поскъпват. Според новия бандерол потребителите вече ще плащат по 5,30 лв. за кутия, вместо досегашните 5,20 лв. (цената на тези цигари не е променяна от 2014 г.)

От февруари хората, които пушат Pueblo Blue, вече плащат 6,50 лв., вместо 5,90 лв.

Corset Lilac и Corset Mauve пък поскъпват с цели 60 ст. и от 4,80 лв. цената става 5,40 лв. за кутия.

Повишението на цените не е изненада, дори се очакваше да стане факт още през януари.

Припомняме, че от 1 януари 2017 г. специфичният акциз на цигарите се увеличи от 70 лв. на 101 лв. на 1000 къса. Измени се също съотношението между специфичния и пропорционалния акциз за цигарите, като от началото на годината пропорционалният акциз стана 27% от продажната цена, а от 1 януари 2018 г. ще бъде 28% от продажната цена. Целта е до 2018 г. да бъдат достигнати минималните нива на облагане за Европейския съюз.

Промяната трябваше да доведе до увеличаване на цените на дребно на най-масовите цигари с около 10-15 стотинки, а по-скъпите дори трябваше да поевтинеят заради новата формула. Засега в регистъра на финансовото министерство за цените на тютюневите изделия липсват данни за по-ниски цени.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.