Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Влизане в единния банков съюз и еврозоната са сред основните цели на новия кабинет

Влизане в единния банков съюз и еврозоната са сред основните цели на новия кабинетснимка: dnevnik.bg

Основна цел на България е по-нататъшната интеграция в Европейската финансова инфраструктура. Единният банков съюз и Еврозоната са естественият ни път на развитие след изпълнение на всички критерии. До тогава валутният борд е безалтернативен и неприкосновен, това е записано във финансовата част на оповестената днес програма на бъдещия кабинет на ГЕРБ и "Обединени патриоти".

Не се предвиждат промени в данъчните ставки, както и нови данъчни облекчения. Нищо няма да се пипа и по отношение на ДДС.

Новият кабинет се заканва да предприеме "решителни мерки за борба със сивата икономика". Що се отнася до бюджетите през следващите четири години, колкото имат намерение да управляват ГЕРБ и "Обединени патриоти", те ще бъдат балансирани, като стремежът ще е към намаляване на дефицита. Плановете са до 2020 година приходите и разходите да се изравнят.

Новото правителство планира устойчивото нарастване на доходите, като това ще става за сметка на ръста на икономиката. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вЧетвъртък, 13 Април 2017 13:54