Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Валери Симеонов ще води истинска война със сивата икономика по Черноморието

Валерий СимеоновВалерий Симеонов

Вицепремиерът Валери Симеонов пред БНТ обяви, че ще води истинска война със сивата икономика по Черноморието и заяви, че още другата седмица започва събарянето на част от търговските бараки по плажната ивица в курорта "Слънчев бряг".

Държавата ще въведе патентен данък върху т.нар. апарт хотели. "Това са апартаменти, които въртят туристически бизнес. Някои руснаци са купили по десетина апартамента и въртят туризъм, без да плащат нищо на държавата. Редно е там да бъде наложен патентен данък, още този сезон", заяви Симеонов.

Въпросът вече бил обсъден и с финансовия министър Владислав Горанов. Симеонов каза, че вече е започнал да съставя политическия си кабинет и работи по подготовката на предстоящия туристически сезон.

"Пред бранша има тежки въпроси. Например - бавно издаване на работни визи на българи от Молдова и Украйна, които са много желани от нашите собственици на хотели.Около 2000 чакат, с нужната квалификация. Ще се ускори процедурата", каза Симеонов.

Той обясни, че се изисква превод на дипломи и подаване на всички документи в София, което ще се промени, като ще има центрове за това в Бургас и Варна. Симеонов каза още, че ще се бори с т.нар. преместваем обекти.

"Това са чаршаф пазари, уродливо явление, саботират воденето на приходоносен туризъм. Следващата седмица ще има яко събаряне на бараки в Слънчев бряг. Лично аз ще бъда там с министър Ангелкова. Общинска адмнистрация да не се притеснява, че еди на кой си бараките били пратени от Маджо, Баджо и други такива имена.  Другата седмица ще има шоу на плажа на Слънчев бряг", заяви Симеонов.

Според него Бургас е един най-престъпните градове в България. „Нямало е голяма групировка, която да ограничава кварталния бизнес. Затова е градът на кварталните мутрички“, каза още Валери Симеонов.

Вицепремиерът каза още, че не подкрепя дивото къмпингуване, тъй като се оставят „камари с боклуци“. „Те имаха едно непоследователно поведение. Трябва да има определени места със съответните удобства. Не е допустимо всеки да си опъва палатката, където му е удобно. Масова заблуда на българското общество е, че непрекъснато трябва да се променя някакъв закон, като че ли законът сам може да се самоизпълни. В момента законът забранява и има определени текстове за опазването на дюните“, коментира Симеонов.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вПетък, 12 Май 2017 10:13