Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Министър Петков обсъди проблема с недостига на работници с организациите на работодателите

Министър Петков обсъди проблема с недостига на работници с организациите на работодателите

Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков и представители на национално представителните работодателски организации КРИБ, БСК, АИКБ, БТПП и ССИ обсъдиха проблема с недостига на работна сила в България.

Министерството на труда и социалната политика прави стъпки за улесняване на процедурата за регистриране на сезонни кадри от страни извън Европейския съюз. Подготвят се улеснения при подаването на документите от работодателите в районите по Черноморието с най-развит туризъм, каза министър Петков.

Предвиждат се и промени в Правилника за прилагане на Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност, с които ще се намали броят на необходимите документи за краткосрочното наемане на чужди работници. Това допълнително ще облекчи работодателите, добави министър Петков.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.