Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Новак: Преговорите с България по "Турски поток" не са започнали

Александр НовакАлександр Новак

Преговорите с България по "Турски поток" още не са започнали, в момента става дума за избор на маршрут по територията на Турция. Това заяви министърът на енергетиката Александър Новак.

"За момента преговорите не са официализирани. Става дума за маршрута за Турция, не за морския участък с България, а от страна на Турция", заяви министърът, цитиран от ТАСС.

Вчера руският премиер Дмитрий Медведев заяви, че Русия води преговори с България и други държави от Европа, за да се определи точката, където ще влиза второто трасе на „Турски поток“.

Руският премиер напомни, че планираното второ трасе на „Турски поток“ предвижда снабдяването с газ на европейските държави. “Сега ние в рамките на преговорите, които се водят с редица европейски държави, определяме къде е най-добре да бъде точката на входа в Европа“, изтъкна Дмитрий Медведев. По думите му „има различни предложения, преговори се провеждат с редица европейски държави, това е и Гърция, и България, така че (по-нататъшното) развитие може да бъде разнопосочно".

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники