Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Графика: България е страната в ЕС с най-много хора в риск от бедност

Графика: България е страната в ЕС с най-много хора в риск от бедност

България е страната в Европейския съюз, чието население е най-застрашено от бедност и социално изключване, показват данни на европейската статистическа служба Евростат за 2016 г.

Докато средно за ЕС делът на населението в риск от бедност е 23.4%, в България той е 40.4 на сто. Страната е следвана от Румъния с 38.8% и Гърция с 35.6% от населението в риск.

На обратния полюс са Финландия, Норвегия и Чехия, съответно с 16.6%, 15.3 и 13.3 на сто от населението. Статистиката включва и данни за Швейцария и Норвегия, които обаче не участват в определянето на средните за ЕС стойности. Липсват данни за Италия, Исландия и Ирландия.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.