Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

България не е напреднала достатъчно, за да влезе в еврозоната, обяви Юнкер

България не е напреднала достатъчно, за да влезе в еврозоната, обяви Юнкерснимка: dariknews.bg

България е осъществила напредък в усилията си да приближи икономиката си до тези на страните от еврозоната, но все още ѝ предстои работа и направеното не е достатъчно. Това обяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в София, цитиран от "Ройтерс".

На заседание на еврокомисарите с българските министри в Националния дворец на културата ден след като България формално започна председателството на Съвета на Европейския съюз той каза, похвали успехите на България в областта на публичните финанси. По думите му всички членки на Евросъюза трябва първо да покрият критериите, ако искат да приемат еврото. "Не съм казвал, че България автоматично ще е следващият член на еврозоната, но тя се движи в правилната посока," каза Юнкер. Сред причините той изтъкна, че "безработицата спад, бюджетната ситуация е силна, така че ако говорим за истинска конвергенция, България е постигнала напредък."

"Това още далеч не е достатъчно и нашите български приятели го знаят, но когато стане дума за истинска конвергенция, има истински напредък," повтори председателят. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники