Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Министерството на финансите прогнозира поскъпване на горивата с над 5% до края на 2018 г.

Министерството на финансите прогнозира поскъпване на горивата с над 5% до края на 2018 г.снимка: dnevnik.bg

Министерството на финансите публикува на сайта си пролетната макроикономическа прогноза. В нея ведомство прогнозира поскъпване на горивата с над 5%, като това ще стане до края на 2018 г.

Експертите на министерството очакват още покачване на годишната инфлация до 1.8%, като това ще се дължи на поскъпването на услугите. Все пак се очаква някои от нехранителните стоки да е поевтиняват през годината, но като цяло храната ще става все по-скъпа.

При услугите инфлацията ще достигне до 2.5 на сто. Вътрешното търсене и международните цени на горивата са основните фактори, формиращи общото изменение на индекса на потребителските цени.

Финансовото министерство прогнозира икономиката на страната да има ръст от 3.8%, но растежът ще се забави до 2021 година. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.