Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Гърция агитира за удължаване на "Турски поток" на своя територия

Гърция агитира за удължаване на "Турски поток" на своя територия

Гърция активно агитира в Брюксел за продължаване на строителството на "Турски поток" през гръцко-турската граница, така че този газопровод да премине през гръцка територия в Европа. Това заяви гръцкият премиер Алексис Ципрас на третата солунска среща на върха, в която участват премиерите на България и Сърбия и вицепремиерът на Румъния, предаде ТАСС, цитирана

В настоящия момент се проучват възможността за отклонения от магистралния газопровод Ийст Мед (планирания Източно-средиземноморски газопровод, който е съвместен проект на Гърция, Израел, Италия и Кипър) на Балканите и ние изтъкваме в Брюксел значителните перспективи от разширението на газопровода "Турски поток" към Гърция, каза Ципрас.

По думите му завършването на Южния газов коридор, част от който е и Трансадриатическият тръбопровод, е проект от първостепенно значение за Гърция, а също е и елемент от енергийната стратегия на ЕС. Ципрас каза, че се планира включването на ТАТ както към интерконектора Гърция-България, така и към планирания междусистемен газопровод на Гърция с Р Македония, за да се доставя природен газ в страните от Западните Балкани. / 24 часа

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.