Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Теменужка Петкова: Има необходимост от нови атомни мощности не само в България

Теменужка Петковаснимка: dnevnik.bgТеменужка Петкова

Анализът на Българската академия на науките /БАН/ показва, че има необходимост от нови атомни мощности не само в България, но и в целия регион. Това каза в интервю за БТА министърът на енергетиката Теменужка Петкова. По думите й изграждането на проекта АЕЦ "Белене" ще стане само при спазване на изискванията и условията на пазарните принципи - без предоставяне на държавна гаранция, без предоставяне на корпоративна гаранция и без сключване на дългосрочни договори за изкупуване на електрическа енергия.

В края на декември 2018 г. в Министерството на енергетиката е пристигнало писмо от страна на американската компания "Дженерал електрик" за намерение да участва като потенциален инженер на проекта за АЕЦ "Белене" и доставчик на оборудване в турбинна зала, съобщи министър Теменужка Петкова.

"Това е добър и ясен знак, че към този проект има интерес при условията, които са определени. Разбира се, ще видим дали този интерес е реален, след финала на процедурата за избор на стратегически инвеститор", коментира тя.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вСряда, 16 Януари 2019 09:43
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.