Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Безработицата намалява с близо процент за година

Безработицата намалява с близо процент за годинаснимка: dnevnik.bg

Безработицата намалява с близо процент през четвъртото тримесечие на 2018 г., в сравнение със същия период на предходната година, съобщиха от Националния статистически институт. Без работа са 154.1 хил. души. Коефициентът на безработица е 4.7% и в сравнение с четвъртото тримесечие на 2017 г. той намалява с 0.9 процентни пункта.

От всички безработни 13.5% са с висше образование, 50.1% - със средно, и 36.4% - с основно или по-ниско образование. Коефициентите на безработица по степени на образование са съответно: 2.1% за висше образование, 4.1% за средно образование и 13.8% за основно и по-ниско образование.

През четвъртото тримесечие на 2018 г. в сектора на услугите работят малко над 2 млн. души, или 63.6% от всички заети. В индустрията са ангажирани почти 952 хил. (30.2%). Заетите в в селското, горското и рибното стопанство са З193.6 хил. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вЧетвъртък, 14 Февруари 2019 15:35
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.