Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Възобновява се търгът за строежа на Турски поток

Възобновява се търгът за строежа на Турски поток

Търгът за строежа на трасето на "Турски поток" през българска територия ще бъде възобновен, след като Комисията за защита на конкуренцията прекрати производството, образувано срещу процедурата по жалба на свързаната с въглищния бос Христо Ковачки фирма "Атоменергоремонт".

Решението на антимонополната комисия е взето миналия четвъртък. От него става ясно, че само два дни след като "Атоменергоремонт" се оплака от дадено разяснение по поръчката за проектирането, доставката на тръби и изграждането на 484 км линейно трасе на "Турски поток от турско-българската до българо-сръбската граница, обявена от държавния газов оператор "Булгартрансгаз". Жалбата бе внесена на 12 февруари и е оттеглена на 14 февруари. Така отпада правното основание на КЗК да продължи производството по случая и го прекратява, в което поръчката може да бъде възобновена.

От "Булгартрансгаз" все още не са обявили нови срокове за подаване на оферти от страна на кандидатите да получат поръчката за 2.286 млрд. лв. без ДДС.

Първоначалният срок бе 15 февруари, съгласно правилата общата продължителност на всеки от сроковете, изтекли до момента на спирането на процедурата, заедно с новоопределените удължени срокове да не е по-кратка от първоначалния срок, определен от възложителя.

Общата стойност на проекта е 2.868 млрд. лв. без ДДС и плановете са изграждането на трасето да приключи до края на 2019 г., тъй като от 1 януари "Булгартрансгаз" трябва да започне да вкарва у нас 16.85 млрд. куб. м от втората тръба на "Турски поток" и да транзитира до Сърбия 10.5 млрд. кул. м. / Медиапул

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.