Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Производители и доставчици искат ново увеличение на цената на тока от 1 юли

Производители и доставчици искат ново увеличение на цената на тока от 1 юли

Сериозно покачване в цената на електроенергията искат производителите и доставчиците от 1 юли тази година, след като Комисията за енергийно и водно регулира публикува заявленията на компаниите.

Електроразпределителните дружества са заявили по-високи цени както за дневната тарифа, така и за нощната.

От "ЧЕЗ Разпределение България" АД са поискали дневната електроенергия да поскъпне с 3,5%, а нощната тарифа да се увеличи с 67,6 на сто.

EVN България търси ръст в цената от 0,5% при дневната тарифа и 1,1 на сто при нощната.

От своето заявление ЕНЕРГО-ПРО става ясно, че дружеството иска покачване на цените за достъп и пренос на електроенергия.

При държавните компании, произвеждащи електроенергия, най-сериозно поскъпване на електричеството искат от „ТЕЦ Марица Изток 2“ ЕАД – 92% от 1 юни.

„АЕЦ Козлодуй“ ЕАД иска токът да поскъпне с 3 на сто, докато „Национална електрическа компания“ ЕАД търси ръст при цената в размер на 1%.

„Електроенергиен системен оператор“ ЕАД предлага цената за пренос да се увеличи с 34 на сто, докато тази за достъп да добави 6% към стойността си. / Инвестор

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вЧетвъртък, 18 Април 2019 08:50