Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Търговията с храни и цигари се свива, бензиностанциите увеличават оборотите

Търговията с храни и цигари се свива, бензиностанциите увеличават оборотитеснимка: banker.bg

След спад през февруари търговията на дребно се върна към растеж на оборотите през март, но значително по-нисък, отколкото в предишните месеци, се вижда от предварителните данни на Националния статистически институт.

Оборотът нараства с 3% спрямо февруари и едва с 0.6% спрямо март 2018 г. За година най-значително спадат оборотите на аптеките и на търговците на храни, напитки и тютюневи изделия, а с най-голям процент нарастват в бензиностанциите.

За месец най-голямо е увеличението в търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 3.2%, на текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 2.7%. По-съществено намаление е отчетено при търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 3.0%.

За година търговията с хранителни стоки, напитки и цигари се свива с 8.5%, докато продажбите на автомобилни горива се увеличават с 12.8%. Увеличението на продажбите на нехранителни стоки е с 4.1%. В търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника и други потребителски стоки е отчетен годишен ръст от 11.8%. Спад е регистриран при търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 11.7%. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.


Защитен код
Обнови