Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Борисов: Икономическата и финансова стабилност на страната дават резултати

Борисов: Икономическата и финансова стабилност на страната дават резултати

Икономическата и финансовата стабилност дава резултати, инвестиционният интерес към България е голям. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в Кърджали, цитиран от своята пресслужба.

Премиерът присъства на откриването на четвърти завод на компания Теклас, произвеждаща издeлия зa aвтoмoбилocтpoeнeто. Премиерът изтъкна, че за разлика от преди 15-20 години, сега се инвестира в реалната икономика и се създават висококачествени продукти в България, което се отразява положително и на брутния вътрешен продукт на страната.

Борисов добави, че във Враца се прави още един завод с 1000 работни места. Новата инвестиция в Кърджали включва завод с разгъната застроена площ от 20 000 кв.м., научно-изследователски център, както и зона за отдих. Компанията е открила общо 2500 работни места в България.

"Трудно се взимат решения за инвестиции по света. Радваме се, че в България откриваме два завода за един ден." Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в Русе, където посети разширен завод за производство на автомобилни части и сглобяване на немски инвеститор. Производството е високо технологично, като компанията инвестира над 20 млн. лв. и планира да прибави допълнителни 550 работни места към съществуващите вече 1200.

"Германската автомобилна индустрия започва да се ориентира към България, на практика детайлите се произвеждат у нас", отбеляза още премиерът Бойко Борисов и подчерта добрата комбинация от българската работоспособност и квалификация и немското качество.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.


Защитен код
Обнови