Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Борисов: Икономическата и финансова стабилност на страната дават резултати

Борисов: Икономическата и финансова стабилност на страната дават резултати

Икономическата и финансовата стабилност дава резултати, инвестиционният интерес към България е голям. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в Кърджали, цитиран от своята пресслужба.

Премиерът присъства на откриването на четвърти завод на компания Теклас, произвеждаща издeлия зa aвтoмoбилocтpoeнeто. Премиерът изтъкна, че за разлика от преди 15-20 години, сега се инвестира в реалната икономика и се създават висококачествени продукти в България, което се отразява положително и на брутния вътрешен продукт на страната.

Борисов добави, че във Враца се прави още един завод с 1000 работни места. Новата инвестиция в Кърджали включва завод с разгъната застроена площ от 20 000 кв.м., научно-изследователски център, както и зона за отдих. Компанията е открила общо 2500 работни места в България.

"Трудно се взимат решения за инвестиции по света. Радваме се, че в България откриваме два завода за един ден." Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в Русе, където посети разширен завод за производство на автомобилни части и сглобяване на немски инвеститор. Производството е високо технологично, като компанията инвестира над 20 млн. лв. и планира да прибави допълнителни 550 работни места към съществуващите вече 1200.

"Германската автомобилна индустрия започва да се ориентира към България, на практика детайлите се произвеждат у нас", отбеляза още премиерът Бойко Борисов и подчерта добрата комбинация от българската работоспособност и квалификация и немското качество.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вПонеделник, 13 Май 2019 10:09
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.