Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Експерт: Инвестицията на Deutsche Bahn е свързана с намеренията на Volkswagen

Експерт: Инвестицията на Deutsche Bahn е свързана с намеренията на Volkswagen

Закупуването на вагоноремонтния завод в Карлово от националния железопътен превозвач на Германия Deutsche Bahn има връзка с желанието за инвестиции в България и от страна на германския автомобилен производител Volkswagen. Това мнение изрази проф. Симеон Ананиев, председател на Асоциацията на българските железопътни превозвачи, в предаването „Бизнес старт“ на Bloomberg TV Bulgaria.

„Превозването на автомобили и автомобилни части с контейнери и влакове е част от общата логистика на този бизнес, коментира Ананиев и поясни – инфраструктурата е изградена, има я логистиката, има я мисълта“.

Проф. Симеон Ананиев посочи, че сделката между Deutsche Bahn и вагоноремонтния завод в Карлово вече е финализирана.

„Това е само едно ново начало и развитие на ролята на Deutsche Bahn в нашата железопътна инфраструктура и нашите железопътни превози“, каза председателят на Асоциацията на българските железопътни превозвачи.

Според Ананиев е възможно в сферата на пътническите превози още през 2020 г. у нас да навлезе и Arriva, дъщерната компания на Deutsche Bahn.

“Българските държавни железници трябва да започнат преговори за съвместни линии и с Arriva. Тя има вагони, ноухау и нова система за продажба на билети, която е общоевропейска". / Инвестор

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вВторник, 28 Май 2019 13:37
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.