Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Зам.-министър Янев: Въпреки пандемията отчитаме инвеститорски интерес към България

Зам.-министър Янев: Въпреки пандемията отчитаме инвеститорски интерес към Българияснимка: bnr.bg

„Въпреки пандемията и забавянето, причинено от нея, ние отчитаме интерес към България като инвестиционна дестинация, както в производството, така и в бизнес услугите с висока добавена стойност. ИКТ и аутсорсингът са сред водещите сектори за привличане на инвестиции у нас, заедно с електрониката, транспортното оборудване и машини, химическата промишленост, хранителната индустрия и логистиката и др“. Това заяви заместник-министърът на икономиката Стамен Янев по време на видеоконференция с представители на шведски фирми. Той подчерта, че това са отрасли, които имат голям потенциал за развитието на износа, заетост и регионално развитие на страната.

„През 2019 г. притокът на ПЧИ от Швеция възлиза на 32,3 милиона евро от общия приток на ПЧИ в България 1 138,5 милиона евро. Тези данни показват, че все още има голям неизползван потенциал за по-нататъшно развитие на нашите икономически отношения и за шведските инвеститори да разширят бизнеса си в България“, заяви зам.-министър Янев.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.