Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Лекари от Украйна искат да работят в Добрич

Лекари от Украйна искат да работят в Добрич

Медицински специалисти от Украйна се интересуват от възможности за работа в България. Това стана ясно при посещение на делегация от побратимения на Добрич украински град Първомайск в добричката многопрофилна болница за активно лечение, съобщиха от общината. По време на срещата директорът на здравното заведение д-р Светлозар Байчев запозна гостите с възможностите за сътрудничество и с проблемите на болницата, един от които е свързан с недостига на лекари и здравни специалисти.

На свой ред представителите на делегацията от Първомайск споделиха, че в града им има две медицински училища – частно и държавно, в които се обучават фелдшери, медицински сестри и санитари. Интерес за работа в България проявяват и висши медицински специалисти. Предстои тази възможност детайлно да бъде обсъдена с Министерството на здравеопазването, както и с посолството на България в Украйна. Зам.-кметът по хуманитарни дейности д-р Емилия Баева увери гостите от Украйна, че общината ще окаже съдействие за реализиране на тази идея. / БНР

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.